31.03.2015, 22:39
|
|
|
Местный
|
Попытки оправдывать убийства на Донбассе, прикрываясь защитой "своей" земли, от главы УПЦ - тоже потянет на преступление
http://www.cerkva.info/ru/news/patri...-4nedilia.html
Цитата:
Звертаючись до вірних, Святійший Патріарх наголосив, що ми не порушуємо заповідь Божу «Не вбивай» коли захищаємо свою землю. З огляду на важливість слів Предстоятеля Церкви наводимо розшифроване повністю недільне звернення Патріарха Філарета.
«Дорогі браття і сестри.
Ви знаєте, що я знаходився у Відні в лікарні на операції. І коли я лежав на ліжку обплутаний трубками й дротами, і не міг рухатися, ні встати, ні походити, – тоді, лежачи на ліжку, я згадав Надію Савченко. Вона теж обплутана, але не дротами й трубками, а болями. Я боровся за життя, а за що вона бореться? Вона бореться за правду, за істину, за любов до України.
Чи маємо ми право захищати свою землю, чи ми такого права не маємо? Подумайте. Бо нам кажуть, що треба підтримувати мир, не воювати, не захищати свою землю. В чому полягає правда і де корінь зла?
Корінь зла знаходиться у тих людях, які живуть в Донбасі, і тих, які знаходяться у Москві.
В чому неправда тих, не всіх, а тих сепаратистів, які живуть в Донбасі?
Неправда в тому, що вони не визнають, що Донбас – це віками українська земля. І там жили й живуть українці. Поїдьте ви по селах Донецької чи Луганської області. Там живе корінне населення. Ким вони себе вважають, росіянами чи українцями, якщо вони розмовляють українською мовою? Вони українці. А сепаратисти хто? Це люди, які приїхали з Росії й інших республік Радянського Союзу чи Російської імперії і оселилися на українських землях. І українська земля радо прийняла їх. А тепер що вони хочуть? Вони хочуть українську землю приєднати до Росії. Тому створили так звану Донецьку народну республіку, Луганську народну республіку. Що це за республіка з одного чи двох десятків районів? Чи може така республіка існувати? Ні, не може. Розуміли вони, що роблять? Розуміли. А що вони хотіли? Вони хотіли цю українську землю приєднати до Росії. І Росія хоче приєднати Донбас так само, як приєднала Крим.....
|
|
|
|